Prețuri la bilete de avion spre Bulgaria

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Bulgaria pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Una dintre cele șase țări care au deschidere spre frumoasa Marea Neagră, Bulgaria este un stat din Europa de Sud-Est fiind al 14-lea ca mărime din Europa. Istoria sa antică a fost marcată de prezența tracilor, și ulterior de a grecilor și romanilor. Bulgaria a purtat numeroase războaie cu croații, maghiarii, pecenegii și sârbii, și s-a aflat sub ocupația Imperiului Otoman până la începutul secolului XX. Cele două războaie mondiale au slăbit puterea statului care a făcut parte din blocul comunist până în 1990. Bulgaria este un stat independent încă din 1908 și în prezent este membru al Uniunii Europene.

Poziția sa în estul Peninsulei Balcanice, a făcut din Bulgaria o răscruce istorică a diverselor civilizații, devenind locația în care s-au găsit cele mai vechi artefacte și dovezi ale prelucrării metalelor din lume. Ținând cont de toate acestea, aceste ținuturi oferă turiștilor nu doar muzee și galerii de artă, dar și peisaje deosebite. Dacă doriți să cunoașteți Bulgaria, puteți începe prin a vizita capitala, Sofia, unde veți descoperi Monumentul Ţarului Eliberator, Amfiteatrul Serdica, Monumentul Levski Vasil, Monumentul celor 1300 de Ani, Mausoleul Battenberg, Monumentul Armatei Sovietice, Palatul Regal, Palatul Național de Cultură care atrag nu doar prin arhitectura interesantă, ci și prin importanța lor istorică. Tot în Bulgaria se află una dintre cele mai moderne stațiuni de schi din Europa la Bansko, situată pe versantul cel mai frumos al masivului Pirin. Însă cea mai mare stațiune din Bulgaria este Sunny Beach, cu plaje frumoase și sigure, ea se află la malul Mării Negre, în apropierea satului pescăresc Vechiul Nessebur, renumit pentru casele din lemn și nenumăratele sale biserici bizantine. Pe malul bulgăresc al Mării Negre puteți savura faimosul lor iaurt cu reputație în ceea ce privește longevitatea celor care îl folosesc.

În Bulgaria se organizează anual o serie de evenimente și festivaluri care au scopul de a atrage turiști străini și de a bucura populația locală. Dintre cele mai frumoase amintim: Festivalul European al Co-producțiilor din Sofia, Rozhen National Folklore Fair, Sofia Pride, IN THE PALACE International Short Film Festival, Sofia International Film Festival, Kavarna Rock Fest, Golden Orpheus și Spirit of Burgas. Spre Bulgaria efectuează curse aeriene Qatar Airways, Bulgaria Air, Wizz Air, British Airways, EasyJet și Ryanair.