Prețuri la bilete de avion spre Bosnia şi Herţegovina

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Bosnia şi Herţegovina pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Țara cu cea mai mică ieșire la Marea Adriatică (o porțiune de aproximativ 20 de km), Bosnia și Herțegovina este un stat din Europa de sud-est, cu o populație mică, de aproximativ patru milioane de locuitori. Stăpânită până în secolul XIX de Imperiul Otoman, Bosnia și Hețgoniva este una dintre cele șase republici care au făcut parte din Iugoslavia. Teritoriul său a fost spațiu de conflict între forțele germane, croate și sârbe, dar unul dintre cele mai sângeroase războiaie a avut loc între 1992 și 1995, război ce a izbucnit la destrămarea Iugoslaviei. Bosnia și Herțegovina și-a câștigat independența în 1992, în prezent fiind în proces de negociere pentru intergrarea la Uniunea Europeană.

Turismul reprezintă una dintre cele mai importante resurse ale acestei țări. A fost chiar denumită de către Revista National Geographic „cea mai bună destinație pentru aventuri și mountain biking în 2012”. Ocupată în proporție de 50% de păduri, Bosnia și Herțegovina rămâne una dintre ultimele regiuni naturale nedescoperite din Alpii Dinarici, cu zone sălbatice vaste ce sunt căutate pentru drumeție și alpinism.

Capitala statului, Sarajevo, a fost clasată de Lonely Planet pe locul 43 în topul celor mai interesante orașe din lume, turismul aici având în centru în principal aspectele religioase, culturale și istorice. În Sarajevo puteți vizita Memorialul Flacăra Veșnică, Podul Latin, Biblioteca Națională, Universitatea și Primăria care au o arhitectură deosebită. Tuzla este un alt oraș foarte interesant, cele mai importante atracții turistice fiind Statuia Participanților la Revolta Minieră, Piața de Sare și Piața Centrală. Pentru cei ce iubesc natura, Bosnia și Herțegovina este destinația ideală, turismul alpin fiind în plină dezvoltare aici, iar dacă ajungeți în Sarajevo, nu trebuie să ratați Grădina de Trandafiri, o splendoare pentru turiștii din întreaga lume.

Fiind un stat în plină ascensiune, aici se organizează anual diferite festivaluri și evenimente dintre care cele mai interesante sunt: Sarajevo Film Festival, Sarajevo Jazz Festival, Sarajevo Metal Fest, Sarajevo Winter Festival, Rastok sau Cultural Summer of Zvornik.

Spre Sarajevo, ajungeți cu avionul prin companiile aeriene Turkish Airlines, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Pegasus Airlines și Lufthansa.