Prețuri la bilete de avion spre Belize

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Belize pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Belize este un mic stat, situat pe coasta de est a Americii Centrale, în Marea Caraibelor, un amestec de culturi creole, mayaşe, mestizo, est-indiene, chinezeşti, garifuna şi mennoite, cu un peisaj marin unic, o mare biodiversitate a pământului şi eforturi de conservare a resurselor naturale, ce au transformat țara într-o importantă destinație turistică, atrăgând numeroşi călători dornici să descopere frumuseţea eco-turismului şi să experimenteze aventura. Belize a fost teritoriul civilizației Maya, care a înflorit între 1500 î.Hr. și 1200 e.n. Primul european care a pășit aici a fost Cristofor Columb, în anul 1502. Țara a devenit colonie britanică în 1840, sub denumirea Honduras Britanica, însă în 1973, și-a schimbat numele în Belize. A devenit stat independent în septembrie 1981, însă Guatemala, cea care revendicase terotoriul în anii 1800, a recunoscut independența țării abia în 1991.

Printre cele mai importante atracții turistice din Belize se află: Bariera de corali din Belice - a doua cea mai mare barieră de corali a lumii, introdusă recent în patrimoniul UNESCO, Districtul Cayo - zona aventurii în Belize, oferă o multitudine de atracții, precum păduri tropicale, cursuri de apă pitorești, cascade, peșteri calcaroase, un număr mare de situri arheologice, aici se găsesc: Hidden Valley ("Valea Ascunsă") sau Cascada Thousand Foo - cea mai înaltă cădere de apă din America Centrală; Grădina Botanica Belize, ruinele Maya de la Caracol - cel mai mare sit arheologic din Belize și una dintre cele mai mari structuri Maya cunoscute, reciful Lighthouse, habitatul natural oferit de râul Macal, singura rezervaţie de jaguari din lume, precum şi multe alte zone protejate. Belize oferă numeroase oportunităţi pentru scufundări, snorkeling, observarea vieţii sălbatice, drumeţii, explorări speologice etc.

Ca evenimente anuale, pot fi menționate Carnavalul - celebrat în februarie cu dansuri, parade, costume și băutură, Festivalul Costa Maya, din San Pedro – ce are loc în luna august, Festivalul Internațional de Film, din iulie. Companiile aeriene United, American Airlines, Delta efectuează curse spre capitala țării, Belmopan.