Prețuri la bilete de avion spre Bangladesh

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Bangladesh pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Bangladesh este o țară asiatică, situată la est de India, la sud de Bhutan și la vest de Thailanda, și este străbătută de aproximativ 200 de râuri navigabile, printre care 2 dintre cele mai mari râuri ale Asiei - Ganges și Brahmaputra, care formează cea mai mare deltă din lume. Țara dispune de o climă este tropical musonică. Bangladesh prezintă o densitate mare a populației, de aproximativ 140 milioane locuitori, estimată în 2003, răspândită pe o suprafață de doar 144.000 km². Istoria Bangladeshului cuprinde perioade de pace și de razboi, de prosperitate și de saracie, fiind menționată, mai întâi, în povestea hindusă, Mahabharata (istoria Marii Batalii - secolul al IX-lea î.Hr). Țara a fost împărțită în 1947 între India și Pakistan. În urma unui îndelung război, Pakistanul de Est din acea vreme a devenit statul independent Bangladesh, în anul 1971.

Bangladesh dispune de atracții turistice uluitoare, de la fluvii faimoase pe plan mondial la cea mai lungă plajă a lumii, ruine antice și situri religioase sacre, orașele aglomerate și înțesate de temple și moschee. Principalele atracții turistice sunt reprezentate de: Palatul și Muzeul Ashan Manzil (Palatul Roz), Mănăstirea Budistă Dharnarajika - unde se află statuia din piatră a lui Buddha, veche de 1.000 de ani; peisajul și cascadele din Madhabkunda, Rangamati - un loc cu peisaj frumos și o societate tribală neatinsă de civilizație, Zaflong - un loc pitoresc, situat printre grădini de ceai și dealuri frumoase, tigri bengalezi regali -animalul național al țării, în Parcul Național Sundarbans, aici se află și cele mai mari păduri de mangrove din lume; cea mai lungă și mai largă plajă din lume - Inani Beach, aflată în regiunea turistică Coxs Bazar, din sudul țării, are o lungime de 120 km și o lățime ce variază între 55 m și 90 m, lacul Kapati - oferă oportunități excelente de navigație, înot și pescuit, Sitakund - un loc faimos pentru temple, izvoare termale și presupusa urmă a pașilor lui Buddha, Sylhet - "tărâmul celor două frunze și un mugur", datorită tradiției îndelungate de cultivare a ceaiului.

Festivalurile au avut întotdeauna un rol important în viața locuitorilor din Bangladesh, acestea fiind parte din cultura și tradiția bengaleză, Pahela Baishakh, Durga Puja, Eid-ul-Fitr sunt câteva dintre ele. Puteți vizita Bangladesh călătorind cu companiile aeriene: Turkish Airlines, Qatar Airways, Flydubai.