Prețuri la bilete de avion spre Azerbaidjan

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Azerbaidjan pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

„Țara focurilor” în traducere, Azerbaidjan este una dintre țările care au deschidere la Marea Caspică. Situat în Caucaz, între Europa și Asia, teritoriul Azerbaidjanului a fost zona în care au avut loc numeroase conflicte între arabi, cazaci și turci, această țară declarându-și independența abia în 1991, după căderea Uniunii Sovietice din care a făcut parte. Studiile antropologice au descoperit că Azerbaidjanul este unul dintre primele locuri în care a trăit specia umană, astăzi fiind un punct strategic din punct de vedere geopolitic, în special datorită zăcămintelor impresionante de petrol și gaze naturale.

Azerbaidajanul impresionează prin varietate peisagistică spectaculoasă, deoarece este amplasat într-o zonă climaterică ce cuprinde 9 din cele 11 tipuri de climă de pe Glob, de la subtropice la mediul alpin. Puteți vedea aici o varietate uimitoare de plante și animale, existența pământurilor roditoare și a multor zăcăminte naturale a dus la dezvoltarea rapidă a vieții culturale și a economiei, Azerbaidjanul atrăgând din ce în ce mai mulți turiști.

Dacă ajungeți în această țară, capitala Baku, vă va cuceri cu arhitectura impresionantă, unde străzile mici și înguste din partea veche a orașului se îmbină cu arhitectura luxuriantă din noul oraș. Fortăreața orașului, Palatul Shirwan Shah și Turnul Fecioarei au fost înscrise în anul 2000 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Vă puteți relaxa plimbându-vă pe una dintre plajele extrem de curate , mergând la ski, vizitând vulcanii noroioși din Qobustan sau templele și moscheele lor, poporul azer fiind un popor musulman cu regim democrat, primul de acest fel.

Azerbaidjanul organizează anual diferite evenimente dintre care amintim: Azerbaijan International Cycling Tour, Festivalul Internațional de muzică din Gabala, Festivalul anual de cultură și muzică tradițională „Mugam Festival” sau Festivalul anual de muzică și dansuri tradiționale „Pomegrande Festival”. De asemenea, bucătăria azeră vă așteaptă cu peste 30 de tipuri de supe, cu o varietate impresionată de condimente, fructe și legume care cresc în clima lor deosebită, dar și cu platouri de pește și fructe de mare din Marea Caspică.

Puteți ajunge în Azerbaidjan cu una dintre următoarele companii aeriene: Turkish Airlines, Lufthansa, Aeroflot, Pegasus Airlines, Air France, Austrian Airlines, Alitalia, Flydubai sau Czech Airlines.