Prețuri la bilete de avion spre Armenia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Armenia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Punct de trecere din Occident spre Orient timp de câteva secole, Armenia este un mic stat situat în Caucazul Sudic între Marea Neagră și Marea Caspică, o regiune muntoasă cu multe păduri, cu ape învolburate, folosite în special pentru potențialul lor hidroenergetic.

Deși a fost primul stat care a a adoptat creștinismul ca religie, în primii ani ai secolul IV, istoria acestei țări a fost una zbuciumată și violentă, Armenia aflându-se la răscruce de drumuri comerciale și de continente, aspect ce a îndemnat la invazia teritoriului său de către diferite imperii. Cucerită de Imperiul Otoman și anexată apoi Uniunii Republicilor Sovietice, Armenia este un stat independent începând cu anul 1991.

Una dintre cele mai vechi civilizații din lume, Armenia include Muntele Ararat, care în Biblie este locul pe care s-a oprit arca lui Noe după potop, astfel că o călătorie în Armenia poate fi considerată o călătorie în istorie. Dacă ajungeți aici, printre cele mai importante obiective turistice de pe lista dumneavoastră ar putea fi Muntele Ararat, Galeria Națională și Biblioteca din Yerevan cu manuscrise antice, fortărețele Erebuni și Ughtasar, lacul alpin Sevan - locul de vărsare a peste 30 de izvoare de munte și râuri, dar și unul dintre cele 10.000 de situri arheologice înregistrate. Peisajele Armeniei vă vor cuceri cu păduri luxuriante, lacuri sclipitoare și deșerturi toride. Pentru turiștii care preferă locațiile urbane, capitala Erevan este destinația potrivită. Influențele istorice și-au pus amprenta și asupra bucătăriei armenești care atrage astăzi turiștii din toate colțurile lumii, armenii fiind un popor de oameni primitori și generoși cu turiștii.

Dacă sunteți pasionați de cultura poporului armean, puteți vizita țara în perioada Festivalului Anual de Dansuri Armenești, în octombrie, sau puteți merge la Festivalul Armean, un festival ce sărbătorește cultura și bucătăria tradițională, în luna septembrie.

Cum ajungeți în Armenia? Numeroase companii aeriene efectuează zboruri spre această destinație, dintre care amintim: Armavia, Austrian Airlines, Air France, Czech Airlines, Alitalia, Aeroflot, dar și alte companii din fostele țări URSS. Din București spre Erevan, compania Aerosvit Airlines zboară pe această rută, cu escala la Kiev, sau Polish Airlines, cu escala la Varșovia.