Prețuri la bilete de avion spre Arabia Saudită

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Arabia Saudită pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

„Țara celor două moschei sfinte”, Regatul Arabei Saudite este cea mai mare țară din Peninsula Arabă și are deschidere către Golful Persic și Marea Roșie. În trecutul său istoric, aceste ținuturi au fost locuite de triburi arabe care sunt unificate prima dată de Muhammad (Mahomed), întemeietorul Islamului. Pornind de aici, cavalerii arabi răspândesc noua religie în Africa de Nord, Asia și până în inima Indiei. În secolul XVI, anumite ținuturi ajung sub suzeranitate otomană, situație care se menține până în 1918. Independența statului este recunoscută în 1927.

Cele mai interesante atracții turistice din Arabia Saudită sunt clădirile otomane în culorile coralului din vechiul oraș Jeddah; izvorul Obhir ce are facilități pentru sporturi nautice - înot, schi nautic, pescuit, scufundări, navigație; lanțul muntos Asir - singura parte a regatului în care se găsește vegetație sălbatică și unde, în zonele mai retrase sunt babuini, gazele și leoparzi; turnurile antice Gesaba; vechiul oraș-caravana Qaryat-al-Fau, marele baraj; templul de la Najran; mina de sare din Abqaiq - veche de 5.000 de ani care mai este folosită și astăzi; palatele roz din Tarif; așezările pitorești de pescari și țesători de pe insula Tarut; Muntele de Lumină, Câmpia lui Arafat și Casa lui Abdullah Bin Abdul Muttalib aflate la Mecca; capitala regală Riyadh, un oraș interesant construit pe pământul primului oraș capturat de Ibn Saud în 1902; ceea ce a mai rămas din Timna și Shiba, orașe antice aflate printre livezi de rodii, lămâi și banane; piața de cămile de la Al-Hasa; iar dacă ajungeți în Arabia Saudită trebuie să stiți că modalitate preferată de a petrece timpul liber aici sunt cumpărăturile.

O țară cu o cultură interesantă și deosebită, Arabia Saudită are puține evenimente anuale, cele mai multe fiind religioase sau cu temă națională. Totuși dacă mergeți aici în aprilie sau mai puteți urmări Cursa de Cămile a Regelui, în timpul Festivalului Patrimoniului Cultural de la Jenadriyah considerată una dintre cele mai importante curse de cămile din lume. Alte evenimente sunt Anul Noul Islamic, Ashura, Janadriyah Festival, Milad al-Nabi, Jeddah Festival, Ramadan, Eid al Adha, sărbătorile europene fiind interzise prin lege. În Arabia Saudită se poate ajunge cu avionul, prin companiile aeriene Flydubai, Qatar Airways, KLM, Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines, Royal Jordanian și Air France.