Prețuri la bilete de avion spre Andorra

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Andorra pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

O țară micuță (485 km2), aflată la granița dintre Spania și Franța, Andorra numără în 2009 aproximativ 84.000 de locuitori. Principatul Văilor Andorrei, cum mai este numit, s-a înființat în 1278, iar rolul de monarh este exercitat de 2 co-principi, unul episcopal și unul francez. În ciuda dimensiunilor sale și a numeroaselor dispute care s-au dat pentru ea de către Spania și Franța, Andorra este o țară prosperă în special datorită turismului, populația ei ocupând locul patru ca speranță de viață. Nu este membru al Uniunii Europene, dar are statut de „paradis fiscal” și adună circa 10,2 milioane de vizitatori anuali.

Amplasată în Munții Pirineii de Est, Andorra este formată predominant din munți înalți care sunt întretăiați de trei văi înguste ce se unesc în râul Gran Valira. Această țară atrage turiștii în special prin stațiunile de vară și iarnă care sunt aici, unde se pot practica sporturile de iarnă și hocheiul pe role. Dacă nu sunteți un împătimit al sporturilor, Andorra vă va fermeca prin numărul impresionant de bisericuțe, cum ar fi Biserica Sant Climent de Pal ce datează din secolul XII, Sant Joan de Caselles construită în secolele XI-XII sau Sanctuarul Meritxell, dedicat Fecioarei din Meritxell, sfânta patroană a Andorrei.

Dacă sunteți interesați să cunosteti populația microstatului Andorra, originea catalană a dansurilor populare și limba oficială catalana este un punct de început. Andorra este un stat ce merită vizitat pentru frumusețile alpine, pentru curățenia orașelor, dar și pentru prețurile foarte avantajoase. Cele mai importante evenimente anuale sunt Festivalul Muzical din fiecare iarnă și Sărbătoarea Națională a Andorrei.

Deși este un ținut prosper cu un turism înfloritor, în Andorra nu există căi ferate, porturi sau aeroporturi pentru avioane cu aripi fixe. Există, însă, heliporturi unde sunt efectuate zboruri comerciale de elicopter. Aeroporturile cele mai apropiate sunt în Barcelona, Toulouse, Perpignan, Reus și Girona. Cel mai apropiat aeroport public este aeroportul Perpignan - Rivesaltes, aflat la 160 km distanță, pe acesta funcționând servicii pe distanțe scurte către Franța și Marea Britanie. Însă dacă ajungeți în Franța sau în Spania, puteți merge în Andorra cu mașină.