Prețuri la bilete de avion spre Albania

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Albania pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Despărțită de Italia prin strâmtoarea Otranto, Albania este situată în sud-estul Europei, având deschidere la Marea Adriatică și la Marea Ionică. Istoria Albaniei este marcată de ocupația otomană, de anexarea la Italia Fascistă și apoi la Germania Nazistă și de regimul comunist care a căzut în 1990, când Albania a devenit Republica Albania. Țara a cerut să devină candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și a devenit membru NATO în 2009.

În topul Lonely Planet al primelor 10 țări de vizitat în 2011, Albania era pe primul loc. Cunoscută și sub numele de Țara Vulturilor, Albania este una dintre cele mai mici și mai muntoase țări din Europa, astfel că oferă o priveliște spectaculoasă mai ales pentru o călătorie cu mașina prin serpentinele șoselelor montane. În mod deosebit, drumul de la Vlora la Dhermi este deosebit de plăcut, oferind priveliști ale peninsule sălbatice Karaburun, de lângă Golful Vlore, dar și lagune, plaje deosebite sau parcul național împădurit care se găsește la sud de oraș. Pentru iubitorii de mare, pe coasta de sud se pot practica scufundări, navigație, înot și pescuit. Bucătăria albaneză cunoaște, de asemenea, influențe turcești și italiene, deși mâncarea este tipic balcanică.

Obiectivele turistice din această țară sunt numeroase, cele mai frumoase orașe sunt Tirana (capitala), Durres (pe malul mării), Korce, Elbsan, Vlore, Shkoder, Berat si Gjirokaster, ultimele două fiind declarate orașe muzeu. Dacă ajungeți în Albania nu trebuie să ratați Piata Sanderberg, ce se întinde pe o suprafață enormă în centrul Tiranei, în apropiere de Muzeul Național de Istorie, Turnul cu Ceas, Moscheea Ethem Bay, Kalaja sau Podul Tabakeve.

Poporul albanez are foarte multe festivaluri de film, dacă sunteți un iubitor al evenimentelor de acest fel, Albania este destinația ideală. Dintre cele mai importante evenimente sunt: Festivalul filmului albanez, International Human Rights Film Festival, Tirana Film Festival, Festivalul de Teatru din Albania, Durres Dance Meeting, Korça City Beer Fest , Carnavalul Internațional din Korca, Korça City Pie Fest (festival de mâncare tradițională).

Dacă v-am trezit interesul, e necesar să stiți că puteti ajunge aici cu una dintre următoarele companii aeriene: Olympic Air, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Belleair, KLM sau Air One.