Prețuri la bilete de avion spre Afghanistan

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Afghanistan pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Afghanistan este o țară situată în centrul Asiei, cu un relief format din munți, o serie de dealuri și câmpii, are un climat continental arid, majoritatea țării fiind acoperită de stepe și deșerturi, dar există și porțiuni de teren cultivabil. Constituită în anul 1747, sub conducerea lui Ahmad Sah Durrani, țara ilustrează o istorie și o cultură ce datează de 5000 de ani, fiind stăpânită în antichitate de mai multe popoare, precum persii, grecii, arabii, mongolii. Războaiele conduse de talibani au distrus mare parte din infrastructură, lăsând monumente în ruină, consolidarea acestora neconstituind o prioritate în acest moment.

Afghanistan prezintă și o latură frumoasă, care merită apreciată, potențialul turistic al acestei țari, ce găzduiește obiective turistice, precum: Muzeul Național Afgan - fondat în anii 1920, printre piesele de mare valoare sunt cele din fildeș, ca și antichitățile din Cușmir ale budismului primar, și mai apoi ale Islamului primar, zidurile antice ale citadelei Bala, orașul Jalalabad - cândva o stațiune atrăgătoare de iarnă, cu mulți chiparoși și flori, Orașul Rosu - locul unei citadele antice, Karez-i-Amir, Charikar și valea Chakardara sunt zone cu peisaje uimitoare. Alte atracții majore sunt: Hindukus - o regiune muntoasă sălbatică, capitala Kabul ascunde câteva grădini superbe: Bagh-e Babur, ce înconjoară mormântul primului împărat Mughal; Bagh-e Bala, de asemenea construită în jurul fostului palat de vară a lui Amir Abdur Rahman și Bagh-e Zana, una dintre cele mai pitorești regiuni ale țării este Bamiyan, locul unde multă vreme s-au aflat cele mai înalte statui ale lui Buddha din lume, orașul Mazar-e-Sharif – aici se află celebra Moschee Albastră, locul de odihnă veșnică al lui Ali bin Talib, vărul Profetului Mahomed.

Populația este reprezentată în mare parte de musulmani, ce au o cultură supusă rigorilor orientale, foarte stricte, în care muzica, poezia și arta cunosc influenţele diverselor perioade de ocupaţie, iar portul tradițional implică la femei acoperirea în totalitate a corpului. Bucătăria tradiţională - un amestec de bucătărie orientală şi europeană, un melanj perfect proporţionat de exotism şi bun gust, joacă un rol important în cultura țării.