Bilete de avion de la Aeroportul Lisabona (Aeroporto de Lisboa)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Lisabona pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Portugalia, Lisabona
  • Cod IATA: LIS
  • Fus orar: Europe/Lisbon
  • Longitudine: -9.1342
  • Latitudine: 38.7742

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Lisabona

image

Descriere aeroport

Aeroportul Portela din Lisabona este principalul aeroport din Portugalia, care deservește capitala țării, și este localizat la 7 km (4 mile) nord de centrul orașului Lisabona, aproape de cartierul Parque das Nações. Aeroportul este hub-ul principal pentru TAP Portugal și filiala sa, Portugalia, un oraș central pentru EasyJet, Ryanair și SATA International si, de asemenea, baza pentru companii aeriene charter, ca Euroatlantic Airways, Hi-Fly și White Airways.

Număr de terminale

Între cele două terminale, care sunt legate între ele, rulează transport gratuit, și se poate ajunge pe jos în interiorul clădirii. Terminalul 1 este pentru sosiri și plecări internaționale și interne, în timp ce Terminalul 2 este numai pentru plecări interne.

Accesul din oraș

Există o legătură regulată cu autobuzul din apropiere de Estação do Oriente, de unde trenurile express circulă la sud de Alentejo și Algarve, precum și la nord de Porto și alte destinații. Noua stație Aeroporto este situată la Terminalul 1. Această stație este pe linia roșie a rețelei de metrou din Lisabona, cu schimbări la Alamada sau Saldhana pentru destinații din centrul orașului. Un singur bilet costă € 1.25 și călătoria în centrul orașului durează aproximativ 30 de minute. Autobuzele regulate Carris circulă spre centrul orașului (durata călătoriei: 20 minute, tariful de: 1.80 €) și spre stația de cale ferată Cais do Sodré. Există, de asemenea, Aerobus (tel: (021) 361 3193; www.yellowbustours.com), care leagă aeroportul cu cartierul principal de afaceri al Lisabonei principal (linia 2) și stația de cale ferată Cais do Sodré (linia 1), de unde pasagerii pot lua trenuri spre coasta de vest sau feriboturi peste Tejo (râul Tagus). Tariful Aerobus este de € 3.50. Taxiuri sunt disponibile 24 de ore pe zi, timpul de călătorie până la centrul Lisabonei este de aproximativ 10-15 de minute, iar tariful pornește de la aproximativ 15 €.

Știați că

Aeroportul este principala poartă de acces internațională spre Portugalia și un centru european major. Este unul dintre cele mai mari și mai bine echipate aeroporturi din Europa de Vest pentru întreținere, pentru navigație și control al traficului aerian, și de servicii pentru pasageri, care a fost nominalizat ca Aeroport Lider al Europei timp de cinci ani consecutivi în World Travel Awards. În 2013, aeroportul a deservit 16.024.955 pasageri și 88.459 de tone de marfă.