Bilete de avion de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Aeroportul Internațional Henri Coandă)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Internațional Henri Coandă București pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • România, Bucuresti
  • Cod IATA: OTP
  • Fus orar: Europe/Bucharest
  • Longitudine: 26.1022
  • Latitudine: 44.5722

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Internațional Henri Coandă București

image

Descriere aeroport

Aeroportul Internațional Henri Coandă este cel mai mare dintre cele două aeroporturi care deservesc capitala română, București, și este situat la 16.5 km (10.5 mile) nord-vest de centrul Bucureștiului. Aeroportul Internațional Henri Coandă servește ca sediu pentru Tarom, compania aeriană națională a țării, și Țiriac Air. De asemenea, servește ca o bază de operațiuni pentru companiile charter sau low-cost Air București, Blue Air și Wizz Air.

Număr de terminale

Facilitățile aeroportului constau dintr-un singur terminal, cu două clădiri principale (uneori considerate a fi terminale separate).

Accesul din oraș

Autobuzul 783 oprește la Piața Victoriei, Piața Romană, Piața Universității și Piața Unirii. Taxiurile sunt de asemenea disponibile. Stația de cale ferată de la aeroport este la mai puțin de 1 km (0.6 mile) de terminal - autobuze leagă stația cu aeroportul. Trenuri directe circulă de aici până la stația de cale ferată București Nord. Durata călătoriei este de 20-25 de minute, iar tariful de adult este de 6.80 lei. Autobuzul Express 780 conectează, de asemenea, aeroportul cu stația București Nord, în timp ce ruta 783 se execută în centrul orașului. Tariful este de 3.50 lei, iar autobuzele pleacă regulat 24 de ore pe zi. Durata de călătorie poate varia între 30 și 60 de minute în funcție de ora din zi. Un serviciu de transfer de hotel funcționează la hoteluri selecte din București. Taxiurile pot fi comandate prin intermediul unui ecran tactil în sala de sosiri publice. Pasagerii pot lua apoi biletul emis automat la stația de taxi din exterior. Tarifele spre destinații din centrul orașului sunt de 25-45 lei (aprox. 5-12 €), iar călătoria durează 20-50 de minute.

Știați că

Unul dintre cele două aeroporturi care deservesc capitala, celălalt fiind Băneasa, este numit după pionierul zborului român Henri Coandă, constructorul aeronavei Coandă-1910 și descoperitor al efectului Coandă al fluidelor. Până în mai 2004, numele oficial a fost de Aeroportul Internațional București Otopeni.