Bilete de avion de la Aeroportul Internațional Frankfurt (Frankfurt Flughafen)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Internațional Frankfurt pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Germania, Frankfurt
  • Cod IATA: FRA
  • Fus orar: Europe/Berlin
  • Longitudine: 8.5706
  • Latitudine: 50.0331

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Internațional Frankfurt

image

Descriere aeroport

Aeroportul Frankfurt este un aeroport internațional situat la 12 km (8 mile) sud-vest de centrul orașului Frankfurt, al cincilea oraș ca mărime din Germania, și unul dintre liderii mondiali ca centre financiare. Acesta este operat de Fraport și servește ca hub principal pentru Lufthansa, inclusiv Lufthansa CityLine și Lufthansa Cargo, precum și pentru Condor și AeroLogic. Aeroportul are o suprafață de 21 kilometri pătrați de teren și dispune de două terminale de pasageri, cu o capacitate de aproximativ 65 de milioane de pasageri pe an, patru piste și facilități extinse de logistică. 107 companii aeriene zboară spre 275 de destinații din 111 de țări de pe aeroportul din Frankfurt, cu aproximativ 1.365 de zboruri pe zi. Lufthansa și partenerii lor din Star Alliance reprezintă 77% din totalul de pasageri pe aeroportul din Frankfurt. 65% din toate zborurile intercontinentale din Germania sunt operate de pe aeroportul din Frankfurt, acesta fiind urmat de Aeroportul din München, cu 17%.

Număr de terminale

Aeroportul Frankfurt are două terminale principale de pasageri de mari dimensiuni (1 și 2) și un terminal mult mai mic Clasa Întâi, care este operat și exclusiv utilizat de către Lufthansa. Spre deosebire de multe alte aeroporturi internaționale, operațiunile terminalelor sunt grupate pentru companii aeriene și alianțe, mai degrabă decât pe rute interne sau pe distanțe lungi. Trenurile de transfer gratuit SkyLine rulează între terminale, durata călătoriei este 2 minute. Autobuze gratuite de transfer pot fi, de asemenea, găsite în fața fiecărui terminal.

Accesul din oraș

Gara Regională (platformele 1-3) este situată sub Terminalul 1. De aici, trenurile de navetiști S-Bahn (liniile S8 și S9) pleacă spre Gara Centrală din Frankfurt (durata călătoriei: 15 de minute; tarif: € 4.25). Autobuzele regulate călătoresc spre centrul orașului Frankfurt în aproximativ 25 de minute, iar tariful € 4.25. Autobuz 61 servește Frankfurt-Südbahnhof; autobuz 900 servește Obertshausen-Bahnhof; autobuzul 73 servește Kelsterbach; în timp ce Darmstadt Airliner rulează la Darmstadt. Taxiurile sunt disponibile imediat în afara terminalelor (timp de călătorie spre centrul orașului: 20-30 minute; tarif: de la € 30).

Știați că

Aeroportul din Frankfurt este de departe cel mai aglomerat aeroport ca trafic de pasageri din Germania, al treilea cel mai aglomerat din Europa, după Aeroportul Heathrow din Londra și Paris-Charles de Gaulle, și al 10-lea cel mai aglomerat la nivel mondial în 2013.