Bilete de avion de la Aeroportul Internațional Charles de Gaulle (Paris-Charles De Gaulle)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Internațional Charles de Gaulle pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Franţa, Paris
  • Cod IATA: CDG
  • Fus orar: Europe/Paris
  • Longitudine: 2.5478
  • Latitudine: 49.0097

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Internațional Charles de Gaulle

image

Descriere aeroport

Aeroportul Charles de Gaulle, cunoscut şi sub numele de Aeroportul Roissy, este cel mai mare aeroport din Franţa și al doilea cel mai mare aeroport din Europa după numărul de pasageri. Acesta se află în suburbia Roissy-en-France, la 23 de km de centrul Parisului, și a fost numit după generalul și fostul președinte francez Charles de Gaulle (1890-1970).

Număr de terminale

Aeroportul a fost înființat în 1974, și dispune de trei terminale. Terminalul 1 este cel mai vechi. Terminal 2 a fost inițial construit exclusiv pentru Air France, de atunci acesta a fost extins în mod semnificativ, iar acum găzduiește, de asemenea, alte companii aeriene. Al treilea terminal (T3, fostul T9) găzduiește companii aeriene charter și low-cost.

Accesul din oraș

Transferul între centrul Parisului și Aeroportul Charles des Gaulle se poate realiza cu ajutorul mijloacelor de transport in comun, atât cu trenul, cât și cu autobuzul, la care se adaugă mijloacele terestre - taxiul sau limuzina. O călătorie cu taxiul costă până la 50-60 de euro către centrul orașului, și durează 45-60 de minute. Mai sunt disponibile autobuzele RATP 350 și 351, și autobuzul Roissy, care circulă din 15 in 15 minute, iar autobuzele Les Cars Air France leagă terminalele 1 și 2 de stațiile de pe malurile Senei. Un alt mijloc de transport îl reprezintă trenurile RER, care nu efectuează decât câteva opriri în centrul Parisului, și sunt conectate cu rețeaua de metrou.

Știați că

Știați că …? Aeroportul Charles de Gaulle dispune de mai multe legături cu destinații străine decât orice aeroport din lume. În 2013, aeroportul a deservit 62.052.917 pasageri și a efectuat 497.763 mișcări de aeronave, ceea ce-l face al optulea cel mai aglomerat aeroport din lume și al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa (după Londra Heathrow) în ceea ce privește numărul de pasageri deserviți. De asemenea, acesta este al zecelea cel mai aglomerat din lume, și cel mai aglomerat aeroport din Europa în mișcări de avioane.