Bilete de avion de la Aeroportul Internațional Atena (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Internațional Atena pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Grecia, Atena
  • Cod IATA: ATH
  • Fus orar: Europe/Athens
  • Longitudine: 23.9444
  • Latitudine: 37.9364

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Internațional Atena

image

Descriere aeroport

Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos din Atena este principalul aeroport care deservește capitala Greciei, și este, de asemenea, cel mai aglomerat din țară. Aeroportul Internaţional Athens este un aeroport modern, deschis în 2001, și este situat la 25 km de centrul Atenei. În prezent, este cel mai mare aeroport din ţară, în 2009 fiind tranzitat de 16 milioane de pasageri. Reţea de conexiuni este bogată şi oferă zboruri de linie şi low-cost, printre companiile aeriene care operează de pe acest aeroport se numără: Air One, Aegean, Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, Air China, Air Malta, Brussels Airlines, British Airways, Bulgaria Air, Cyprus Airways, Continental Airlines, Delta Airlines, easy Jet, Emirates, Finnair, KLM, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Iberia, Malev, Qatar Airways, SAS, SkyEurope, Singapore Airlines, Swiss air, Olympic Airlines, TAP Airlines, Turkish Airlines.

Este recunoscut pentru investițiile sale continue pentru îmbunătățirea mijloacelor tehnologice, iar în următorii ani va trece printr-o nouă modernizare, scopul acesteia fiind creșterea graduală a traficului de călători de la peste 15 miloane de persoane la aproximativ 50 milioane în faza finală a modernizării.

Număr de terminale

Aeroportul are în prezent două terminale, o pasarelă subterană și calea de la nivelul solului conectând terminalul principal cu terminalul Satellite.

Accesul din oraș

Accesul cu mașina spre Aeroportul Internațional Atena se face de pe autostrada Attiki Odos, trenul asigură legatura dintre aeroport și oras cu o frecvență de 20-30 minute, cu autobuzul se realizează prin 6 linii expres de autobuz OASA, iar din iunie 2007 există și o linie de metrou de la Aeroportul Atena spre portul Pireu, cu plecări din oră în oră.

Știați că

De pe aeroportul internațional din Atena au fost efectuate primele zboruri regulate ale aeronavei Airbus A380 – cel mai mare avion de pasageri din lume, în octombrie 2012. Aeroportul Internațional din Atena a fost desemnat drept unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume în primii 3 ani de funcționare - conform ultimelor rapoarte prezentate de IATA.