Bilete de avion de la Aeroportul Gran Canaria (Aeropuerto de Gran Canaria)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Gran Canaria pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Spania, Gran Canaria
  • Cod IATA: LPA
  • Fus orar: Atlantic/Canary
  • Longitudine: -15.3867
  • Latitudine: 27.9319

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Gran Canaria

image

Descriere aeroport

Deservind capitala Insulelor Canare, Las Palmas, Aeroportul Gran Canaria este situat în partea de est a insulei Gran Canaria, la 18 km (11 mile) sud de Las Palmas, și 25 km (16 mile) nord de cele mai populare zone turistice de pe coasta de sud a insulei. În 2011, a transportat peste 10.5 milioane de pasageri, o creștere de 11,1% față de 2010, și 23.7 milioane de tone de marfă (-3,5%). Aeroportul Gran Canaria rămâne ca un aeroport de legătură relevant pentru pasagerii care călătoresc spre Africa de Vest (Maroc, Sahara Occidentală, Mauritania, Senegal, Republica Capului Verde, printre altele) și spre insulele atlantice Madeira și Açores. Aceasta este baza operativă pentru Binter Canarias, NAYSA, Islas Airways, Ryanair și Norwegian Air Shuttle. Alte companii aeriene care operează o bază pentru conectarea zborurilor charter către Capul Verde și Gambia sunt Tuifly și Tuifly Nordic, dar numai în sezonul de iarnă.

Număr de terminale

Aeroportul dispune de un singur terminal, zonele A, B și C ale acestuia fiind în aceeași clădire, și la o distanță de mers pe jos una de cealaltă.

Accesul din oraș

Există servicii de transport cu autobuzul frecvente, operate de Global între Aeroportul Gran Canaria și Las Palmas (timp de călătorie: 30 minute, tariful: de la € 2.30), precum și numeroase alte destinatii de pe insulă. Autobuzul 60 circulă către Las Palmas “Parque de San Catalina” și “Parque de San Telmo”, autobuzul 66 rulează spre Faro de Maspalomas, în timp ce ruta 5 conectează Aeroportul Gran Canaria cu principalele stațiuni din sud. Taxiurile sunt disponibile de în afara zonelor “Sosiri”, din toate cele trei zone. Tariful pentru Las Palmas este de aproximativ 30 €.

Știați că

Aeroportul Gran Canaria (uneori cunoscut sub numele de Aeroportul Gando) este un aeroport de pasageri și de marfă important în cadrul rețelei de transport aerian spaniol (deținut și administrat de către o întreprindere publică, AENA) deoarece deține poziția a cincea în termeni de pasageri și de mărfuri transportate, și a patra în ceea ce privește operațiunile. Aeroportul a fost o alternativă oficială (de urgență), locul de aterizare pentru NASA Space Shuttle NASA, înainte de încheierea programului Space Shuttle, în iulie 2011.