Bilete de avion de la Aeroportul Ciampino (Aeroporto "Giovan Battista Pastine" di Roma-Ciampino)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Ciampino pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Italia, Roma
  • Cod IATA: CIA
  • Fus orar: Europe/Rome
  • Longitudine: 12.595
  • Latitudine: 41.7989

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Ciampino

image

Descriere aeroport

Aeroportul Roma Ciampino, cunoscut şi sub numele de Aeroportul Giovan Battista Pastine, este situat pe Via Appia Nuova, la 15 km distanţă de centrul Romei, la mică distanţă de şoseaua de centură a Romei (GRA) şi de sistemul principal de autostrăzi Nord-Sud şi Est-Vest. Unul dintre cele două aeroporturi principale din capitala italiană, Roma Ciampino operează rute internaționale conduse de către transportatorii low-cost, atât curse civile și comerciale, cât și militare. De pe acest aeroport operează curse companiile aeriene low-cost spre următoarele destinații: EasyJet (Basilea / Mullhouse, Berlin-Schonefeld, Bristol, Ginebra, Lyon, Madrid, Newcastle upon Tyne, Paris-Orly), Ryanair (Alghero, Barcelona, Cagliari, Charleroi, Dublin, East Midlands, Edimburgo, Eindhoven, Gerona, Glasgow-Prestwick, Francfort del Meno / Hahn, Ibiza, Karlsruhe, Baden-Baden, Liverpool, Londres-Stansted, Madrid, Bergamo-Orio al Serio, Beauvais-Tille, Santander, Santiago de Compostela, Sevilla, Shannon, Nykopping (Estocolmo-Skavsta), Treviso, Tenerife Sur (1 de Noviembre), Valencia, Weeze, Zaragoza), Wizz Air (București-Băneasa, Katowice).

Număr de terminale

Aeroportul dispune de 4 terminale destinate pasagerilor civili, care au fost extinse la începutul anului 2007.

Accesul din oraș

Pentru transferul între centrul Romei și aeroport, pasagerii au la dispoziție câteva variante de transport în comun, printre care autobuzul, metroul sau trenul. Cu autobuzele Terravision sau cele Schiaffini călătoria durează în jur de 15 minute între aeroport şi staţia de tren Ciampino, călătoria cu trenul durează 45 de minute, iar alte variante sunt transferul cu Sit bus, biletul costă 6 sau 10 euro dus-intors, sau cu autobuzele Cotral.

Știați că

Aeroportul Ciampino a fost deschis în 1916 și este unul dintre cele mai vechi aeroporturi încă în funcțiune. Acesta a fost principalul aeroport din Roma până în 1960, cu un trafic de peste 2 milioane de pasageri pe an. După deschiderea aeroportului Leonardo da Vinci-Fiumicino, Ciampino s-a ocupat aproape exclusiv de zboruri charter și executive.