Bilete de avion de la Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi (Aeroporto di Bologna)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Italia, Bologna
  • Cod IATA: BLQ
  • Fus orar: Europe/Rome
  • Longitudine: 11.2969
  • Latitudine: 44.5308

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi

image

Descriere aeroport

Cunoscut și sub numele de “Guglielmo Marconi”, aeroportul internațional Bologna este unul dintre cele mai importante aeroporturi din Italia în prezent, situat la 6 km nord-vest de centrul orașului Bologna, în regiunea Emilia-Romagna. Denumirea a fost dată după nativul Guglielmo Marconi, un inginer electric, laureat al premiului Nobel. Numărul pasagerilor interni și internaționali a fost în continuă creștere de la început. Acest lucru se datorează deschiderii mai multor rute internaționale. Unele dintre cele mai importante companii aeriene care operează aici sunt: Aer Lingus, Aeroflot, Air Moldova, Air France, Air Arabia Maroc, Alitalia, Belle Air, British Airways, Blue Air, Blue1, B&H Airlines, Germanwings, EasyJet, Carpatair, Brussels Airlines etc. Aeroportul Bologna oferă, de asemenea, curse charter. Aceste servicii sunt oferite de către companii alese, precum: TunisAir, Neos, Alitalia, Nesma Airlines, Ukraine Airlines, Nouvelair, Blue Panorama Airlines și altele.

Număr de terminale

Aeroportul dispune de 2 terminale, terminalul principal și terminalul de Est, care sunt legate între ele de trenul de transfer BLQ Express. Alternativ, există o cale între cele două clădiri care durează opt minute. Pasagerii anumitor companii aeriene ar trebui să facă check-in-ul la terminalul de Est, și apoi să se îndrepte spre terminalul principal pentru plecarea lor.

Accesul din oraș

De la Bologna Centrale, una dintre cele mai importante stații de cale ferată din Italia, se poate ajunge la aeroport cu Aerobus – serviciul de transfer BLQ, în aproximativ 20 de minute, sau cu taxi. Aeroportul are conexiune zilnică directă de autobuz cu Ferrara, Florence, Modena, Cervia și Ravenna, iar de trei ori pe săptămână cu Ascoli Piceno.

Știați că

Aeroportul Bologna este unul dintre aeroporturile italiene care au avut onoarea de a găzdui o aeronavă Concorde, un exemplar al companiei Air France, care a fost contractat de către o companie din Bologna pentru angajații săi.